Izbornik
Ponude

4 dana / Doručak / Svi razgledi u Krakowu i Bratislavi / Turistički vodič / VISA, DINERS ili MASTER ZABA do 6 rata

KRAKOW I BRATISLAVA, Hotel 3/4* od 1.099 kn

Ocijeni ponudu
Pratiš ovu ponudu
 • Inozemstvo
 • Za sve dobne skupine
 • Hotel 3/4*
 • Autobus
 • Grupno putovanje
 • Pratitelj putovanja
 • Super cijena
 • Noćenje s doručkom
 • Fakultativni izleti

PROGRAM PUTOVANJA

Vrijednost više: Agencija stručnjak za Istočne destinacije!

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

Mogućnost fakultativnih izleta u poznati koncentracioni logor Auschwitz, uz uključen razgled baraka i spalionica u Birkenau za sve, fakultativni izlet u prekrasni podzemni rudnik soli Wieliczka, te fakultativni posjet najfotogeničnijoj lokaciji Poljske, selu Zalipie!

1.dan. ZAGREB – WADOWICE - KRAKOW

Polazak autobusa u 04:00h s Autobusnog kolodvora Zagreb. Vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Nastavak vožnje kroz Slovačku do Poljske uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Za početak dolazimo u Wadowice - rodno mjesto Ivana Pavla II. Kratko ćemo razgledati grad - Glavni trg - Papina rodna kuća. Po završetku razgleda idemo u hotel u Krakow. Smjestiti ćemo se u sobe uz kraći odmor. Uz pratnju vodiča krećemo sa kraćim razgledom Krakowa - grada savršeno očuvanog arhitektonsko - umjetničkog bogatstva koji se nalazi na listi svjetske baštine Unesco-a. Krakow je jedan od centara kulture, religije i znanosti ovog dijela Europe. Razgledati ćemo glavne gradske znamenitosti: Barbakan Tvrđava - Crkva Svetog Florijana - Trg Matejki - Florijanska ulica - Glavni gradski trg - Rynek Główny – najveći trg u srednjovjekovnoj Europi sa dva tornja katedrale Svete Marije izgrađene u gotičkom stilu - Najveći gotički oltar Europe - Glavna zgrada Jeglonskog sveučilišta - Collegium Maius - Kraljevska renesansna palača. Slobodna večer za uživanje u Krakowu. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan. KRAKOW - BIREKENAU – AUSCHWITZ – ŽIDOVSKA ČETVRT KAZMIERZ

Doručak. Danas je u planu tatkozvani Židovski Krakow, gdje ćemo posjetiti mjesta najbitnija za židovsku priču Krakowa, koja je nažalost imala ružan period za vrijeme Drugog Svjetskog Rata, kao uostalom i ostatak Europe. Ujutro cijela grupa ide u Oswiencim – mjesto u kojem se nalazi vjerojatno najpoznatiji koncentracijski logor Drugog svjetskog rata – Aushwitz Birkenau. Prvo ćemo svi zajedno imatu razgled baraka, spalionica i cijelog kompleksa Birkenau uz našeg vodiča. To je onaj najpoznatiji dio logora gdje su zatvorenici boravili, te gdje su se nalazile spalionice te barake za spavanje. Potom ćemo imati slobodno vrijeme, a za one koji žele više, predlažemo fakultativni izlet u sami logor uz razgledavanje spomen muzeja. ( Ukoliko bude dovoljno zainteresiranih biti će vodič u spomen muzeju biti na hrvatskom/engleskom, ukoliko ne agencija će vas prevesti do Auschwitza gdje možete individualno bukirati karte ). Nakon izleta, slijedi povratak u Krakow te nastavljamo sa razgledom Krakowa. Idemo u židovsku četvrt Kazmierz, stari dio grada gdje su se nalazile židovske radnje i trgovine. Vidjeti ćemo Staru sinagogu – Vysoku Sinagogu – Sinagogu Remu – Ortodoksnu Sinagogu. Prošetati ćemo po glavnom trgu Kazmierza, Plac Nowy, gdje se nalaze neki od najboljih restorana u gradu, te se ovaj trg smatra jednim od najromantičnijih. Kako Krakow nije toliko stradao u Drugom svjetskom ratu, ovdje ćete vidjeti primjer originalnih sinagogi te stil židovskog života u Krakowu. Također ćete vidjeti i granice krakovskog židovskog geta, posljednji očuvani komad zida, te čuti priču o Oscaru Schindleru, po kojem je snimljen i film. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Povratak u hotel. Slobodna večer u Krakowu. Noćenje.

3.dan. KRAKOW - WIELICZKA - ZALIPIE - KRAKOW

Doručak. Preporučamo fakultativni izlet u rudnik soli Wieliczku. Wieliczka je najveći rudnik soli u Europi. Predlažemo fakultativni ulazak u srednjovjekovni muzej. Razgled muzeja sa dvoranama posvećenim događajima i ličnostima iz poljske povijesti, umjetnine od soli, te pravom podzemnom katedralom. Razgled s lokalnim vodičem trajati će otprilike 2 sata. Nakon završetka razgleda, slijedi povratak u Krakow. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima preporučamo fakultativni izlet u selo Zalipie, kako mu tepaju, najfotogeničnije selo u Poljskoj. Ako ste htjeli prave fotografije za društvene mreže, ovo je pravi izlet za vas. Čeka nas nekih sat vremena vožnje do malenog sela poznato po svojoj tradiciji koja traje stotinama godina – dekoriranju kuća, zidova, mostova, pa čak i bunara. Žene Zalipia boje površine u selu raznim bojama, a gotovo na svim crtežima se nalaze šareni cvjetovi. Slobodno popodne za vlastite sadržaje. Šetnja prekrasnim selom te pogled na prekrasno uređene kuće. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira, te naravno za fenomenalne fotografije, s obzirom da najljepše slike iz poljske dolaze upravo iz ovog mjesta. Noćenje.

4.dan. KRAKOW - BRATISLAVA - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak vožnje prema Bratislavi. Razgled započinjemo odlaskom do Dvorca koji se nalazi 100 m iznad Dunava i s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Dvorac je jedno od rijetkih mjesta odakle se vide tri države: Austrija (3 km ), Mađarska (13 km ) i Slovačka. Slijedi razgled ostalih znamenitosti: Trg slobode - Napoleonova promatračnica - Katedrala Svetog Martina -  Glavni trg - Gradska vijećnica - Palača Primacial - Hviezdoslavni trg - Vrata Svetog Martina. Po završetku razgleda grada nastavak vožnje prema Zagrebu uz kraća zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Predviđeni hoteli:

HOTEL KRAKUS 3*

Hotel Krakus*** smješten je samo 4 km od centra povijesne jezgre grada. Sam hotel u svojoj ponudi ima jednokrevetne, dvokrevetne kao i trokrevetne sobe. Sobe su moderno uređene te svaka ima svoju kupaonicu. Od dodatnih usluga hotela tu su: TV Lounge, stolni tenis, konferencijska  dvorana, suvenirnica, informacije za turiste na recepciji. Autobusna stanica se nalazi samo 200m od hotela, te javnim prijevozom možete vrlo brzo biti u samom centru grada.

ili

HOTEL SWING 4*

 

Hotel Swing 4**** je moderno ekskluzivni hotel sa 4 zvjezdice koji se nalazi u sjevernom djelu Krakowa. Nalazi se u blizini najvećeg Aqua parka u Poljskoj. Hotel ima 148 moderno opremljenih i uređenih soba. U svakoj sobi moguće je koristiti besplatan WIFI. Svaka soba ima uređeno vlastito kupatilo, TV sa širokim spektrom satelitskih programa, uređaj za podešavanje temperature u sobi. Gosti hotela mogu se osvježiti u spa sobi hotela u sklopu koje se nalazi i sauna. Hotel ima i vlastiti shuttle bus pomoću kojega možete ići do centra svaki dan u 10h ili 17h uz nadoplatu od 2 eura. U sklopu hotela se također nalazi i retro caffe za mirno ispijanje kavice, te internet caffe. Više o hotelu ovdje! Ocjena hotela na BOOKING.COM JE visokih 8,5!

KRAKOW

Krakow je jedan od najstarijih poljskih gradova. Prema legendi ga je osnovao vojvoda Krak koji je na tom mjestu ubio zmaja. Prvi povijesni spomen grada datira iz 966. godine kad ga je židovski putopisac Abraham ben Jacob opisao kao značajno trgovačko naselje. Krakov je bio glavno naselje slavenskog plemena Vislani, a kratko vrijeme je bio dio Velikomoravske Kneževine. Nakon njezinog pada pod Mađare je postao dio Češke. Danas ovaj grad nosi mnogo nadimaka poput "Kraljevski grad", "grad stotinu crkava", "Poljska meka" i "glavni duhovni grad Poljske". Kao i mnogi europski gradovi koji vuku povijest još iz starog vijeka, Krakow je nastao spajanjem mnogih manjih gradova koji su nastali jedan do drugoga, uglavnom spajanjem brda Krakus i Wanda. Tako imamo današnji Rynek Główny, glavni trg u starome gradu, koji je u centru Krakowa, utvrđeni kraljevski dvorac na brdu Wawel koji je svojevremeno funkcionirao kao manji gradić, te četvrt Kazimierz, u prošlosti židovski grad, danas četvrt koja je u 2. svjetskom ratu pretvorena u geto. Te tri jezgre čine turističku srž Krakowa. Kroz cijeli grad protječe rijeka Wisla koja igra ulogu u priči o zmaju.

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac d.o.o.

TERMINI POLAZAKA HOTEL 3/4*
03.04. – 06.04.2021. FM 1.099 kn, RC 1.199 kn
03.06. – 06.06.2021. FM 1.199 kn, RC 1.299 kn
19.06. – 22.06.2021. FM 1.199 kn, RC 1.299 kn
05.08. – 08.08.2021. FM 1.199 kn, RC 1.299 kn
29.10. – 01.11.2021. FM 1.199 kn, RC 1.299 kn
18.11. – 21.11.2021. FM 1.099 kn, RC 1.199 kn
09.12. - 12.12.2021. FM 1.099 kn, RC 1.199 kn

 

 • VAŽNO: Mjesto se kupnjom kupona ne smatra rezerviranim

 • Prije kupnje kupona, obavezna je provjera dostupnosti željene sobe ili termina putovanja, a nakon kupnje kupona i rezervirati istu sobu ili termin putovanja

 • Program putovanja možete pronaći na sljedećem linku!

 • Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
 • Predviđeni hoteli:
 • Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu. O točnom vremenu i mjestu polaska biti će obaviješteni unutar 24 sata do polaska.
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Rok prijave: Do 7 dana prije puta ili do popunjenja kapaciteta
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • ***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, radnim vremenima pojedinih znamenitosti te trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu.
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Kupnjom ovog kupona pristajete na sve uvjete putovanja agencije Putolovac d.o.o. i uvjete korištenja portala www.popustplus.hr. Kupnja kupona se smatra elektronskim potpisom ugovora. Uvjete putovanja možete pročitati na linku ovdjea uvjete korištenja ovdje.
 • Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 
 • Odgovorni organizator: Putolovac d.o.o, OIB: 91320522619, Medarska 69 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Identifikacijski kod:  HR-AB-01-080832542Broj police jamčevnog osiguranja: P15 – 020000209 uplaćena kod Generali osiguranja.
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. 
 • Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika kupcima će biti ponuđeni alternativna putovanja ili povrat sredstava
 • NAČINI PLAĆANJA
  • Mogućnost plaćanja VISOM, MASTEROM ZABE ili DINERSOM na 6 rata
  • Mogućnost uplata svim karticama jednokratno
  • Mogućnost uplate Internet Bankarstvom ili Općom uplatnicom jednokratno
  • Mjesto se smatra rezerviranim tek nakon provedene uplate. Uzimanje poziva na broj radi plaćanja općom uplatnicom ili internet bankarstvom se ne smatra rezervacijom.
 • CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
  • 4 dana putovanja u Krakow
  • 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama hotela ¾***
  • Prijevoz turističkim autobusom
  • Licenciranog turističkog pratitelja
  • Sve razglede prema programu u Krakowu i Bratislavi
  • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja
 • CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 400 kn (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
  • Ulaznice za pojedine objekte
  • Vlastite troškove
  • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail info@putolovac.hr
FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja) CIJENA PO OSOBI
IZLET U SREDNJEVJEKOVNI RUDNIK SOLI WIELICZKA ( Uključuje ulaznicu srednjovjekovni rudnik i muzej soli te podzemnu katedralu, uz razgled sa lokalnim vodičem te prijevodom od strane našeg pratitelja ) Minimalno 20 prijavljenih putnika 250 kn
IZLET U AUSCHWITZ - BIRKENAU ( Uključuje ulaznicu za spomen muzej te lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, ili lokalnog vodiča na nekom od stranih jezika uz prevođenje našeg pratitelja, razgled Birkenaua gdje se nalaze barake i plinske komore ) Minimalno 20 prijavljenih putnika 200 kn
IZLET U SELO ZALIPIE ( Uključuje razgled lokaliteta uz našeg pratitelja, prijevoz do i od lokacije ) Minimalno 20 prijavljenih putnika 100 kn
*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)
1. red – sjedalo 3, 4 100 kn
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 100 kn
sjedala iza 2. vrata 100 kn
ostala raspoloživa sjedala 50 kn

 

 • KORISNE INFORMACIJE
  • Valuta u Poljskoj je poljski Zloty ( PLN ) -  ( 1 Zloty je cca 1,8kn )
  • Veliki broj ljudi zna engleski
  • Poljska kuhinja je raznolika i za sve ukuse - više ovdje
  • Karte za javni prijevoz se kupuju na na kioscima, ponekad na naplatnim aparatima na stanicama, ili u busu ili tramvaju
 • VAŽNA NAPOMENA
  • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
  • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
  • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
  • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
  • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
  • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Za rezervaciju potrebno je poslati: Ime putnika, adresa, kontakt email, kontakt mobitel ili telefon, datum rođenja
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redosljeda programa
 • Nakon poslanih podataka na mail će vam doći vaučer sa točnim terminom polaska. Sve dodatne informacije svakim radnim danom od 9-20h na broj 01/7980-660
 • Za putovanje je potrebna valjana putovnica ili osobna iskaznica!
 • Kontakt agencije: 
 • Kako bismo Vam pružili što bolju uslugu, bilo bi nam drago da nam javite Vaša iskustva prilikom korištenja ove ponude na info@popustplus.hr
 • Našu facebook stranicu možete posjetiti na linku PopustPlus!
 • PUTNO OSIGURANJE ALLIANZ: Ugovorite kontaktiranjem agencije Putolovac

Šifra: 4D 000 KIB

Komentari korisnika (0)

Ostavi svoj komentar ili recenziju ponude

Tvoja email adresa neće biti javno objavljena te će ista poslužiti isključivo za potrebe odgovaranja na komentar/recenziju.

Nema komentara. Budi prvi!

1.099,00 kn
Vrijednost: 1.199,00 kn. Vaša ušteda: 100,00 kn
Kupi ponudu

Još ima mjesta

Kupnjom ove ponude ostvarujete 1099 bodova

Saznaj više o programu vjernosti Prijava za putovanje
Informacije o ovoj ponudi slobodno zatražite od 10.00 do 16.00 sati radnim danom na e-mail info@popustplus.hr

Putolovac d.o.o.

Ulica Ivana Tkalčića 5, 10 000 Zagreb 01/ 7980 660 info@putolovac.hr http://www.putolovac.hr
Pratiš ponude ovog partnera

Podržani načini plaćanja: Kreditne kartice, virman, e-bankarstvo


Najniže cijene za najam automobila jamčimo za više od 6.000 lokacija širom svijeta

Najniže cijene za najam automobila jamčimo za više od 6.000 lokacija širom svijeta


 

Popust Plus newsletter
Primaj besplatno ponude baš za tebe direktno na email!
Prijavi se na newsletter

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željena pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!