Izbornik
Ponude

9 dana / Doručak / Stručni vodič / VISA, DINERS ili MASTER ZABA do 6 rata

ŠRI LANKA NOVA GODINA, Hotel Citrus Hikkaduwa 3* već od 7.590 kn

Ocijeni ponudu
Pratiš ovu ponudu
 • Inozemstvo
 • Za sve dobne skupine
 • Nova godina
 • Hotel 3*
 • Grupno putovanje
 • Garantirano
 • Noćenje s doručkom

PROGRAM PUTOVANJA

*** Odličan Hotel Citrus Hikkaduwa 3* na obali, u blizini najpoznatijeg koraljnog grebena na Šri Lanci. 

*** Mogućnost odabira: Aktivni odmor uz izlete, ili ostanak u Hikkaduwi, gradiću poznatom po plažama iz razglednice, te uživanje u odmoru ili ronjenju na koraljnom grebenu!

*** Hrvatski pratitelj na cijelom programu i svim izletima!

1. dan: ZAGREB – DOHA, 27.12.2020.

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci minimalno dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji ( QR218 ) Qatar Airlinesa u 16:05 sati. Dolazak u Dohu u 23:15 sati.

2. dan: DOHA – COLOMBO – HIKKADUWA, 28.12.2020.

Nastavak leta za Colombo u 02:00 sati na liniji ( QR664 ) Qatar Airlinesa. Slijetanje u Colombo predviđeno u 09:20 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti slijedi organizirani transfer do hotela u cca 2h udaljenom ljetovalištu Hikkaduwa. Prijava u hotel i smještaj. Ostatak dana slobodan za kupanje i istraživanje mjesta, te kušanje lokalne kuhinje. Noćenje.

3. dan: HIKKADUWA – AMBALANGODA - RIJEKA BENTOTA – UTOČIŠTE KORNJAČA – COLOMBO - HIKKADUWA, 29.12.2020.

Doručak. Moguć slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje ili fakultativni izlet prema sjeveru Zemlje. Polazak iz hotela u 9h. Razgled započinjemo putovanjem u mjesto Ambalangodi, gdje se nalazi tradicionalni muzej maski. Gradić je poznat upravo po ručno izrađenim maskama koje se koriste u tradicionalnim plesovima. Ovaj muzej, sa svojim slikovitim slikama i objašnjenjima na engleskom jeziku daje zanimljiv uvid u svijet tradicionalnih šrilankanskih maski te značenja koja stoje iza njih. Slijedi posjet muzeju ( Ulaznica uključena ). Naravno, postoje dvije vrste maski. Prve su one izrađene masnim i sjajnim kemijskim bojama, koje više-manje prodaju isključivo za turiste, te one koje su napravljene prirodnim bojama, a iako djeluju starije, ujedno su i originalnije. Potom idemo do rijeke Bentota, treće po veličini na Šri Lanci, gdje ćemo uživati u vožnji brodom ( Ulaznica uključena ). Vožnja brodom trajati će gotovo 2 sata uz prekrasne prizore prirode, te potencijalni susret sa nekom od mnogobrojnih životinjskih vrsta. Potom slijedi odlazak do utočišta za kornjače na plaži Bentota. Na ovoj plaži čak 5 ugroženih vrsta slobodno polaže svoja jajašca prije puštanja na slobodu, uz budno oko domaćina. Najugroženija su njihova jaja koja ostaju neotkrivena na plažama. Uz dobru volju ribara koji su donosili jaja u utočište iz tog područja spašeno je oko 100.000 mladih kornjača u samo dvije godine od otvaranja utočišta. Ova lokacija je obavezna destinacije za sve ljubitelje životinja. Potom nastavljamo do glavnog grada Šri Lanke, Colomba. Posjetiti ćemo područje tvrđave Colombo u dijelu grada Pettah, te proći pored stoljetnog tornja sa satom, stare zgrade parlamenta te nekoliko britanskih kolonijalnih zgrada. Nastavljamo panoramski razgled Colomba gdje ćemo vidjeti hinduističke i budističke dijelove grada sa hramovima, te stambene zgrade bogatijih stanovnika Colomba. Vidjeti ćemo i 150 godina star hram Gangaramaya uz jezero Beira, jedan od najvećih hramova u Colombu s živahnom arhitektonskom mješavinom, a unutar kojeg se kriju biblioteka i muzej - Nacionalni muzej Colombo koji je osnovan 1877. godine, a čuva važne relikvije koje opisuju drevnu povijest otoka; uključujući krune, prijestolje i oružje kandijskih monarha - Britanska kolonijalna arhitektura u ulici York - Plaža i šetnicu Galle Face -  svjetionik Colombo - Trg nezavisnosti i arkade. Povratak u Hikkaduwu predviđen u kasnim večernjim satima. Noćenje.

4. dan: HIKKADUWA – GALLE – YALA NACIONALNI PARK I JEEP SAFARI - HIKKADUWA, 30.12.2020.

Doručak. Moguć slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje ili fakultativni izlet Galle i Yala. Ujutro slijedi odlazak u obližnji Galle, gradić na jugu otoka koji obiluje mnogim nizozemskim spomenicima i svoju slavu duguje luci izgrađenoj u kolonijalno doba. Do rasta Colomba, Galle je bio glavna luka na otoku. Po dolasku, vidjeti ćemo utvrdu iz 1663. godine koju su izgradili nizozemski kolonizatori. U gradu su i danas vidljivi utjecaji portugalske, nizozemske i britanske kolonije, a grad je poznat po izradi čipke, rezbarenju ebanovine te rezanju i poliranju dragulja. Galle se također može pohvaliti brojnim rukotvorinama, kao što su izrada posuđa od srebra i zlata, bjelokosti, ebanovine kao vražje maske te predmeti od keramike. Najbolji način za istraživanje kolonijalnog grada je pješice. Prošetati ćemo starim gradom istražujući utvrdu i ostale britanske spomenike, te pritom imati ručak u restoranu kolonijalnog stila. Poslijepodne slijedi odlazak u nacionalni park Yala, gdje ćemo doživjeti Jeep safari. Yala je osnovana 1938. godine te je najpoznatiji i najrazvijeniji nacionalni park u kojem se mogu promatrati divlje životinje i ptice. Sa 97.800 hektara to je ujedno i drugi najveći nacionalni park Šri Lanke. Nalazi se u jugoistočnom kutu otoka. Poznata je po populaciji slonova, ​​leoparda, medvjeda, krokodila i divljih svinja. Nedavno je park stekao i svjetsku slavu s obzirom da je Discovery Channel prezentirao emisije u kojima park prezentira kao onaj sa najvećom svjetskom populacijom leoparda. Park je također poznat po svojih 130 vrsta ptica. Slijedi vožnja parkom u džipovima te upoznavanje sa ovom prekrasnom prirodom. Povratak u Hikkaduwu u večernjim satima. Noćenje.

5. dan: HIKKADUWA – PINNAWALA - PERADENYIA - KANDY, 31.12.2020. SRETNA NOVA 20201. GODINA!

Doručak. Moguć slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje ili dvodnevni fakultativni izlet u Kandy. Izlet započinje odlaskom u Pinnawalu, utočište za slonove koje je osnovano 1975. godine. Utočište danas broji više od 40 slonova koji su stigli iz različitih dijelova Šri Lanke još kao mladunci ili su bili napušteni, bolesni ili ozlijeđeni, te su na ovaj način spašeni. Nakon „druženja“ sa slonovima slijedi posjet i Kraljevskom botaničkom vrtu Peradeniyi, s više od 5.000 vrsta stabala, biljaka i puzavaca, također staništu mnogobrojnih endemskih vrsta. Potom slijedi odlazak u Kandy koji je jedan od najslikovitijih gradova na Šri Lanki koji leži usred brda. Kandy je glavni grad središnje provincije, te je ujedno i administrativno i vjersko središte. Kandy je drugi najveći grad u državi, a njegova satelitska sela su središte otočne zanatske industrije, dok su lokalni tradicionalni plesovi najspektakularniji u zemlji. Po dolasku prvo idemo na ručak. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih singaleških kraljeva te se u njemu nalazi "Hram relikvije zuba" (Sri Dalada Maligawa), koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Potom ćemo se prijaviti u hotel gdje ćemo noćiti te se upoznati sa spektakularnim lokalnim plesovima. Noćenje u gradu Kandy u hotelu.

6. dan: HIKKADUWA, 01.01.2020.

Doručak. Moguć slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje ili nastavak izleta s dana 5. Za one koji se vraćaju s izleta, nakon povratka u popodnevnim satima slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan: HIKKADUWA, 02.01.2020.

Doručak. Slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje. Hikkaduwu je najlakše opisati riječima „ plaža s reklame „ Zlatni pijesak, intenzivno zelenilo i modro nebo, imati ćete osjećaj kao da ste ušli u razglednicu. S obzirom da se u pješačkoj blizini hotela nalazi i jedan od najpopularnijih koraljnih grebena na svijetu, pronaći ćete veliku količinu klubova za ronjenje. Noćenje.

8. dan: HIKKADUWA, 03.01.2020.

Doručak. Moguć slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje. Ujutro ćemo se odjaviti iz hotela te ostaviti stvari u prostorijama predviđenima za prtljagu. U popodnevnim satima povratak u hotel te transfer prema zračnoj luci u Colombu. Prijava na let za Dohu u 20:20h na liniji ( QR655 ) Qatar Airlinesa. Dolazak u Dohu predviđen u 23:10 sati po lokalnom vremenu.

9. dan: DOHA - ZAGREB, 04.01.2020.

Nastavak leta za Zagreb u 02:15 sati na liniji ( QR215 ) Quatar Airlinesa. Dolazak u Zagreb predviđen je u 06:15 sati. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. 

Hotel Citrus Hikkaduwa 3* 

Hotel se nalazi na 10 minuta vožnje od centra grada Hikkaduwa. Uz ayurvedski centar za masažu i otvoreni bazen, hotel nudi besplatni bežični internet. Svaka klimatizirana soba je opremljena uređajem za pripremu čaja/kave, minibarom i SAT TV-om. Vlastita kupaonica sadrži kupaonicu i sušilo za kosu. Restoran Lemon Fish poslužuje hranu iz međunarodne i domaće kuhinje, a gosti mogu uživati u osvježavajućim pićima u vanjskom baru Summer Salt Bar ili pak mogu kušati ekskluzivni asortiman cigara i žestokih alkoholnih pića u baru Cigar. Hotel je udaljen 140 km od međunarodne zračne luke Bandaranaike.

RED LETENJA:

 • QR 218 ZAG - DOH   16:05 23:15
 • QR 664   DOH - CMB  02:00 09:20
 • QR 655  CMB -  DOH  20:20 23:10
 • QR 215 DOH - ZAG  02:15 06:15
 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac d.o.o.

 • VAŽNO: Mjesto se kupnjom kupona ne smatra rezerviranim

 • Prije kupnje kupona, obavezna je provjera dostupnosti željene sobe ili termina putovanja, a nakon kupnje kupona i rezervirati istu sobu ili termin putovanja

 • Program putovanja možete pronaći na sljedećem linku!

 • GARANTIRANI POLAZAK:
  • 27.12.2020. – 04.01.2021. FIRST MINUTE CIJENA 7.590 kn, REDOVNA CIJENA 7.890 kn + 2.990 kn (zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • Iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Putne isprave: Za putovanje u Šri Lanku, hrvatski državljani trebaju imati važeću hrvatsku putovnicu. također je potrebna i VIZA.
 • VIZA: potrebna
  • Hrvatski državljani za turistički posjet do 30 dana mogu ući u Šri Lanku uz dobivanje propusnice na graničnom prijelazu (Aerodrom Colombo). Vizu je moguće je ishoditi online putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 35 USD, plaćanje moguće Master i Visa karticama) ili uz posredovanje agencije: 280 kn
   Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja. PREPORUČAMO ISHOĐENJE VIZE UNAPRIJED.
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Rok prijave za putovanje: 21 dan prije polaska ili do popunjenja kapaciteta
 • Potrebno je minimalno 15 polaznika kako bi se putovanje održalo
 • Smještaj: Hotel Citrus Hikkaduwa 3*
 • Prijevoznik: Qatar Airlines
 • Kupnjom ovog kupona pristajete na sve uvjete putovanja agencije Putolovac d.o.o. i uvjete korištenja portala www.popustplus.hr. Kupnja kupona se smatra elektronskim potpisom ugovora. Uvjete putovanja možete pročitati na linku ovdjea uvjete korištenja ovdje.
 • Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. 
 • Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika kupcima će biti ponuđeni alternativna putovanja ili povrat sredstava
 • NAČIN PLAĆANJA
  • Mogućnost plaćanja VISOM, MASTEROM ZABE ili DINERSOM na 6 rata
  • Mogućnost uplata svim karticama jednokratno
  • Mogućnost uplate Internet Bankarstvom ili Općom uplatnicom jednokratno
  • Mjesto u autobusu se smatra rezerviranim tek nakon provedene uplate. Uzimanje poziva na broj radi plaćanja općom uplatnicom ili internet bankarstvom se ne smatra rezervacijom

***Fakultativni izleti će se održati ukoliko bude dovoljno zainteresiranih

 • CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • Povratnu zrakoplovnu kartu ekonomske klase na relaciji Zagreb – Doha – Colombo – Doha – Zagreb
  • Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
  • Stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja
  • 6 noćenja u hotelu Citrus Hikkaduwa 3* na osnovi usluge noćenje s doručkom
  • Transfer Aerodrom - Hotel  - Aerodrom
  • Organizacija i priprema putovanja te jamčevno osiguranje
 • CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte 2.990 kn (zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja): 2.800 kn
  • Doplata za polupansion ( 6 večera ): 400 kn (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
  • Doplata za puni pansion (6 večera + 6 ručaka ): 850 kn (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
  • Napojnicu za lokalne vodiče i vozača
  • Vizu za Šri Lanku
  • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
  • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
  • Osobnu potrošnju
  • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na ili na mail info@putolovac.hr

FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja):

 • JEDNODNEVNI IZLET AMBALANGODA - RIJEKA BENTOTA – UTOČIŠTE KORNJAČA – COLOMBO650 kn po osobi (minimalno 10 prijavljenih putnika)
  • Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica za Muzej Maski, ulaznica za Utočište Kornjača, kartu za vožnju brodom, ručak negdje na putu, razgled Colomba, hrvatski pratitelj
 • JEDNODNEVNI GALLE – YALA NACIONALNI PARK I JEEP SAFARI: 850 kn po osobi (minimalno 10 prijavljenih putnika)
  • Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica  za Pinnawela utočište za slonove, ulaznica za Kraljevski botanički vrt, ulaznica za Hram relikvije zuba, ručak negdje na putu prvi dan izleta, karta za plesni show u Kandyu, hrvatski pratitelj, noćenje u Kandyu u hotelu Topaz 4*
 • DVODNEVNI IZLET PINNAWALA - PERADENYIA - KANDY1.250 kn po osobi (minimalno 10 prijavljenih putnika)
  • Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica  za utvrdu Galle, ulaznica za nacionalni park Yala, vožnja džipom u nacionalnom parku Jalla, ručak negdje na putu, popust za noćenje manje u Hikkaduwi, hrvatski pratitelj

*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

 • KORISNE INFORMACIJE:
  • Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
  • Geografski položaj: južna Azija, Indijski ocean
  • Površina: 65.610 km2
  • Broj stanovnika: oko 20.200.000 milijuna
  • Glavni grad: Colombo, 752.993 stanovnika
  • Jezik: singaleški i tamilski, govori se i engleski
  • Religija: budisti 70%, hinduisti 15%, kršćani i muslimani 7%
  • Vremenska razlika: +3,5 sata ljeti / +4,5 sata zimi
  • Novčana jedinica: šrilanska rupija (LKR), 1 USD = oko 131,50 LKR
  • Kupovina: batik, čaj, začini, rukotvorine, namještaj, srebro itd. Trgovine rade od 8 do 17 sati od ponedjeljka do petka.
  • Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća te lagana vesta ili jakna za hladnija jutra i večeri. U kišnoj sezoni kišobran ili kišni ogrtač, udobna obuća.
  • Hrana i piće: osim međunarodne kuhinje glavno jelo je riža s curryem. Od pića, popularan je čaj, po kojem je Šri Lanka poznata, zatim vrlo kvalitetno lokalno pivo, a od alkoholnih pića poznat je destilirani ekstrakt cvijeta kokosovog oraha.
  • Napon struje: 230V/240V (potreban je adapter)
  • Cijepljenje: nije potrebno
  • Viza: potrebna
  • Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Tele2 partneri
  • Pozivni broj zemlje: +94
  • Korisna web stranica: www.srilankatourism.org
  • Klima: Tropska klima s prosječnom temperaturom od 27°C. U višim predjelima temperatura se može spustiti do ugodnih 16 stupnjeva. Vedro i sunčano vrijeme nije rijetko čak i u periodu monsuna. Jugozapadni monsun donosi kišni period od svibnja do srpnja u zapadne, južne i središnje predjele Šri Lanke. Sjeveroistočni monsun donosi kišnu sezonu u sjeverne i istočne predjele u prosincu i siječnju.
 • VAŽNA NAPOMENA

  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
  • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
  • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
  • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
  • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
  • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
  • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
  • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Za rezervaciju potrebno je poslati: Ime putnika, adresa, kontakt email, kontakt mobitel ili telefon, datum rođenja
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Nakon poslanih podataka na mail će vam doći vaučer sa točnim terminom polaska. Sve dodatne informacije svakim radnim danom od 9-20h na broj 01/7980-660
 • Kontakt agencije: 
 • Kako bismo Vam pružili što bolju uslugu, bilo bi nam drago da nam javite Vaša iskustva prilikom korištenja ove ponude na info@popustplus.hr
 • Našu facebook stranicu možete posjetiti na linku PopustPlus!
 • PUTNO OSIGURANJE ALLIANZ: Ugovorite kontaktiranjem agencije Putolovac

Šifra: 9D 000 ŠLA

Komentari korisnika (0)

Ostavi svoj komentar ili recenziju ponude

Tvoja email adresa neće biti javno objavljena te će ista poslužiti isključivo za potrebe odgovaranja na komentar/recenziju.

Nema komentara. Budi prvi!

7.590,00 kn
Vrijednost: 7.890,00 kn. Vaša ušteda: 300,00 kn
Kupi ponudu

Još ima mjesta

Kupnjom ove ponude ostvarujete 7590 bodova

Saznaj više o programu vjernosti Prijava za putovanje
Informacije o ovoj ponudi slobodno zatražite na online
chatu od 9.00 do 17.00 sati radnim danom ili na e-mail info@popustplus.hr

Putolovac d.o.o.

Ulica Ivana Tkalčića 5, 10 000 Zagreb 01/ 7980 660 info@putolovac.hr http://www.putolovac.hr
Pratiš ponude ovog partnera

Podržani načini plaćanja: Kreditne kartice, virman, e-bankarstvo


Najniže cijene za najam automobila jamčimo za više od 6.000 lokacija širom svijeta

Najniže cijene za najam automobila jamčimo za više od 6.000 lokacija širom svijeta


 

Popust Plus newsletter
Primaj besplatno ponude baš za tebe direktno na email!
Prijavi se na newsletter

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željena pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!