Zaštita privatnosti

Zaštita privatnosti

Društvo Putolovac d.o.o. izdavač je internet stranice www.popustplus.hr. (U daljnjem tekstu PopustPlus). Ova Izjava o povjerljivosti podataka odnosi se na povjerljivost podataka koji su prikupljeni od krajnjih korisnika, a koji se nalaze na internetskim stranicama www.popustplus.hr te koji su korištenjem tim stranicama prikupljeni i pohranjeni u bazama podataka internetskih stranica portala www.popustplus.hr. (u tekstu dalje kad se spominju zajedno – PopustPlus). Ti su podaci prikupljeni i pohranjeni u bazama podataka PopustPlusa korištenjem internetskih stranica www.popustplus.hr od strane korisnika.

Društvo Putolovac d.o.o., kao pružatelj usluga internetskih stranica www.popustplus.hr, odgovorno i ozbiljno shvaća zaštitu Vaše privatnosti i ulaže najveće napore kako bi zaštitilo Vaše podatke. Kako biste lakše razumjeli koje podatke prikupljamo i kako se njima koristimo, pažljivo pročitajte ovu izjavu. Sva pitanja u vezi povjerljivosti podataka, molimo vas pošaljite e-mail adresu info@popustplus.hr.

Molimo Vas da ovu Izjavu o povjerljivosti podataka (u daljnjem tekstu: Izjava) pažljivo pročitajte. Korištenje naše internetske stranice smatramo potvrdom da ste pročitali, razumjeli i da ste suglasni sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima korištenja naših internetskih stranica. Ukoliko se ne slažete s ovim uvjetima, molimo Vas da ne koristite ovu internetsku stranicu.

PopustPlus zadržava pravo da objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave u dijelu "Izjava o povjerljivosti" na www.popustplus.hr može izmijeniti Izjavu u bilo kojem trenutku. Izmjene Izjave stupaju na snagu odmah po objavljivanju na ovim internetskim stranicama. Potičemo svakog korisnika da periodično pažljivo pregleda ovu internetsku stranicu i prouči eventualne promjene u Izjavi kako bi bio u toku sa istima. Nastavak korištenja ove internetske stranice nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da potvrđujete i prihvaćate sve uvjete tako izmijenjene Izjave.

1.         Usluge distribucije usluga s kojima je Putolovac d.o.o. u ugovorenom odnosu te su ispunjeni uvjeti zaštite osobnih podataka unutar pravnih okvira.

2.         Usluga naplate putem kreditnih i debitnih kartica na e-trgovini poduzeća Putolovac d.o.o.. U slučaju dijeljenja informacija prilikom kartičnog plaćanja pružatelj usluge kartične naplate dužan je čuvati podatke sukladno pravnim okvirima, te pohranjivati iste sukladno PCI DSS certifikatu kako bi zadovoljio najviši stupanj zaštite, pohrane i obrade podataka.

 

U svrhu osiguravanja kvalitetnog korištenja naše stranice koristimo se raznim suvremenim  tehnologijama i alatima. Neki od tih alata i tehnologija su kolačići i Google Analytics. Kolačići (eng. cookies) predstavljaju skup informacija koji se pohranjuje na osobno računalo u trenutku pregledavanja internetske stranice. Svrha kolačića je pohraniti informacije o nekim Vašim postavkama i ponašanju na internetu. Osim jednostavnih informacija, kolačići mogu pohraniti i veliki broj osobnih informacija poput imena i adrese elektroničke pošte, no za isto morate dati suglasnost kako bi se pohranilo. Ukoliko isto niste omogućili, kolačići neće moći pristupiti datotekama i podacima. Iako radnje pohrane i slanja kolačića Vama nisu vidljive njih je moguće kroz postavke internetskog preglednika izbrisati ili postaviti automatsko prihvaćanje ili odbijanje kolačića. Postoje dvije vrste kolačića, a to su privremeni i trajni kolačići. Privremeni kolačići se pohranjuju na računalu te se po zatvaranju web preglednika automatski brišu. Trajni kolačići ostaju pohranjeni u Vašem web pregledniku čak i po zatvaranju no obično imaju rok isteka. Najčešće se pohranjuju informacije koje bi olakšale pristup registriranim korisnicima što rezultira mogućnostima da korisnik bude zapamćen, odnosno da se ne mora svaki put iznova prijavljivati.

 

U svrhu pružanja bolje usluge i razumijevanja potreba korisnika koristimo se alatom Google Analytics u svrhu praćenja interakcija korisnika. Iako Google bilježi veliki broj informacija poput geografskih i demografskih pokazatelja, Vaši podaci su zaštićeni te ne postoji način osobne identifikacije korisnika. Podaci o IP adresama korisnika postoje no oni su zaštićeni, te informacije o IP adresama Google ne dijeli.

 

Davanjem privole i prijavljivanjem na našu newsletter listu dajete nam dopuštenje da Vas kontaktiramo u marketinške i informativne svrhe koje mogu uključiti slanje SMS-ova, elektroničke pošte, pisama ili telefonskih poziva. Pobrinuti ćemo se da informacije koje šaljemo budu u skladu s Vašim interesima i općenito korisnim informacijama za Vas kao našeg vjernog korisnika. U slučaju da ne želite da Vas više kontaktiramo newsletterom dovoljno se odjaviti s istog pritiskom na link „Odjava“.

 

Važno je znati da u bilo kojem trenutku, u potpunosti ili djelomice, besplatno i bez ikakvog objašnjenja možete odustati od dane privole i opozvati svoj pristanak na aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka i marketinške aktivnosti usmjerene prema Vama. Svoje pravo na pristup, ispravak, zaborav, ograničenje, prigovor i informiranost, možete podnijeti osobno u poslovnicama Putolovac d.o.o., poštom na adresu Ulica Ivana Tkalčića 5, 10000 Zagreb ili elektroničkom poštom na adresu knjigovodstvo@putolovac.hr.

 

U slučaju kršenja privatnosti podataka ili narušavanja integriteta podataka unutar naše ili baze nekog od naših ugovorenih partnera, obavijestiti ćemo nadležna tijela te sve relevantne osobe u roku 72 sata od nastalog prekršaja.

U slučaju da želite saznati više o tome koje podatke pohranjujemo i na koje načine, ili bilo što vezano uz zaštitu osobnih podataka slobodno nas kontaktirajte na knjigovodstvo@putolovac.hr

O korisnicima naših internetskih stranica prikupljamo dvije vrste informacija, identifikacijske osobne informacije i identifikacijske neosobne informacije.

Identifikacijske osobne informacije

Identifikacijske osobne informacije identificiraju specifičnog korisnika. Po uključivanju u određene aktivnosti na našim internetskim stranicama, kao što su otvaranje korisničkog računa, naručivanje proizvoda ili usluga od nas ili naših partnera, objavljivanje komentara, slanje povratnih informacija nama ili našim partnerima, traženje informacija o našim uslugama, sudjelovanje u natjecanjima ili tombolama koje sponzoriramo mi ili naši partneri, objavljivanje sadržaja i/ili objavljivanje tekstova na forumima, ispunjavanje anketa, javljanje na oglas za posao, stavljanje video zapisa ili potpisivanje posebnih ponuda od trećih strana putem naših internetskih stranica (u tekstu dalje kad se spominju sve zajedno - Identifikacijske aktivnosti), možemo vas zatražiti pružanje određenih informacija o sebi. Uključivanje u Identifikacijske aktivnosti nije nužno za korištenje internetske stranice. Međutim, ukoliko se odlučite uključiti u neku Identifikacijsku aktivnost, možemo Vas zatražiti da osigurate neke određene osobne informacije o sebi, kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj i datum rođenja. Ovisno o vrstama aktivnosti, neke informacije koje tražimo su određene kao obavezne, a neke kao dobrovoljne. Ako ne pružite obavezne informacije koje određena aktivnost zahtijeva, neće vam biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost.

Identifikacijske osobne informacije koristimo kako bi Vam ponudili proizvode i usluge, unaprijedili rad ove internetske stranice, poboljšali naše oglašavačke i promocijske napore, poboljšali našu ponudu proizvoda i usluga, analizirali uporabu internetskih stranica www.popustplus.hr, te ispitali Vaše iskustvo s trećim stranama. Osim toga, ako koristite našu internetsku stranicu za slanje informacija ili proizvoda drugim osobama, možemo spremiti Vaše osobne informacije i osobne informacije bilo kojeg primatelja. Možemo koristiti kontaktne informacije te druge osobe kako bi mu/njoj omogućili da pregleda i prihvati Vaš poklon ili omogućili tom primatelju pristupanje informacijama koje ste Vi zahtijevali, a mi smo ih poslali. PopustPlus može proslijediti partneru ime i prezime te adresu korisnika kako bi partner mogao identificirati korisnika kupljene usluge ili proizvoda. Također možemo koristiti Identifikacijske osobne informacije za rješavanje problema, provedbu administracijskih zadataka, uspostavljanje kontakta s Vama, poštivanje ugovora s Vama, uključujući Uvjete korištenja i Izjave o povjerljivosti podataka naših internetskih stranica, poštivanje odgovarajućih zakona te suradnju sa službama za provođenje zakona.

Identifikacijske neosobne informacije

Identifikacijske neosobne informacije ne identificiraju specifičnog korisnika. Ove vrste informacija mogu uključivati stavke kao što su Uniform Resource Locator (URL) internetske stranice koju ste posjetili prije nego ste otvorili našu Internetsku stranicu, URL internetske stranice koju ste posjetili nakon napuštanja naše Internetske stranice, vrsta pretraživača kojeg koristite te vašu Internet Protocol (IP) adresu. Mi, i/ili naši ovlašteni pružatelji usluga i oglašivači, mogu automatski prikupljati ove informacije kad posjetite našu Internetsku stranicu, uz pomoć elektronskih alata kao što su cookiji i Web beacon ili Pixel tag alati.

Koristimo Identifikacijske neosobne informacije za rješavanje problema, skupljanje demografskih podataka, administriranje Internetske stranice, analizu trendova, analizu sukladnosti s pozitivnim propisima i suradnju sa službama za provođenje zakona. Također, mi možemo dijeliti ove informacije s našim ovlaštenim pružateljem usluga i oglašivačima, a kako bi izmjerili ukupnu efikasnost našeg online oglašavanja, sadržaja i programiranja.

Smatramo da bi Vi trebali imati mogućnost pristupa i promjene Identifikacijskih osobnih podataka koje nam pružite. Vi možete promijeniti bilo koju od Vaših Identifikacijskih osobnih informacija slanjem e-mail poruke na info@popustplus.hr. U toj e-mail poruci molimo Vas navedite Vaše ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želite nadopuniti kad nas kontaktirate.

Preporučamo Vam da što prije nadopunite vaše Identifikacijske osobne informacije kad se one promjene. Možete zatražiti brisanje ili uklanjanje informacija o Vašem korisničkom računu; međutim, kako čuvamo prošle transakcije, ne možete izbrisati informacije povezane s prošlim transakcijama na našim internetskim stranicama. Uz to, možda nećemo uvijek biti u mogućnosti do kraja izbrisati sve Vaše informacije.

Kao uvjet kupnje naših proizvoda i usluga, mi tražimo Vašu dozvolu da Vam šaljemo Administrativne i Promotivne e-mail poruke. "Administrativne e-mail poruke" se odnose na korisničku aktivnost na Internetskoj stranici, i uključuju poruke u vezi s određenim korisničkim računima, zahtjeve ili upite i poruke u vezi s kupnjom proizvoda i usluga. Promotivne e-mail poruke oglašavaju naše proizvode i usluge, uključujući ekskluzivne prodajne i druge ponude, i/ili proizvode i usluge naših Oglašivača i Pridruženih tvrtki. Mi šaljemo Promotivne e-mail poruke korisnicima koji su se registrirali, i koji su odabrali su opciju primanja Promotivnih e-mail poruka. Ukoliko ne želite od nas primati Promotivne e-mail poruke u bilo kojem trenutku nakon registriranja možete odabrati opciju otkazivanja primanja Promotivnih e-mail poruka slanjem e-mail poruke na info@popustplus.hr, ili označavanjem tipke "Isključi pretplatu" na dnu bilo koje naše e-mail poruke. U slučaju kontaktiranja, molimo Vas navedite Vaše ime, adresu, e-mail adresu i koju vrstu Promotivnih e-mail poruka više ne želite primati.

Zaštitu podataka shvaćamo ozbiljno. Vašim Identifikacijskim osobnim informacijama na našoj Internetskoj stranici možete pristupiti pomoću zaporke i Vaše e-mail adrese. Ova zaporka je kriptirana. Mi kriptiramo određene osjetljive informacije koristeći Secure Socket Layer (SSL) tehnologiju, kako bi osigurali da su Vaše Identifikacijske osobne informacije sigurne nakon što stignu kod nas. Preporučamo da nikome ne otkrivate Vašu zaporku. Uz to, Vaše Identifikacijske osobne informacije se čuvaju na serveru kojemu mogu pristupiti samo odabrane osobe i pružatelji usluga.

Iako provodimo komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka i udružujemo se s tvrtkama koje čine isto, ne možemo jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s naše Internetske stranice te nismo odgovorni za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Ova Izjava se odnosi samo na uporabu i objavljivanje informacija koje prikupljamo od Vas. Druge internetske stranice kojima se može pristupiti putem naših internetskih stranica imaju svoje vlastite izjave o povjerljivosti i prikupljanju podataka te načinima njihovog korištenja i objavljivanja na njima. Ako se prebacite na bilo koju takvu stranicu, preporučamo Vam da pregledate izjavu o povjerljivosti podataka te stranice. Mi nismo odgovorni za načine i uvjete rada trećih strana.

Osobe mlađe od 14 godina ne smiju koristiti naše internetske stranice. Na našim internetskim stranicama ne prikupljamo ni ne zadržavamo informacije od osobe mlađe od 14 godina, u skladu s time ni jedan dio ovih internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče osobe mlađe od 14 godina.